Egy csésze Európa: Ciprus/ Páfosz

joi 23 noiembrie 2023 18:00 20:00
Ungaria

Páfosz az európai okosturizmus fővárosa, ezért a novemberi menü: egy csésze Ciprus.


Az ókori Páfoszt Aphrodité városának is nevezik, mert a mitológia szerint a város közelében található Aphrodité-szikla mellett emelkedett ki a tengeri habokból a szépség és a szerelem istennője. Hogyan lehet a szerelem szigetén az ember okos? És hogyan segítenek ebben a helyiek? Egyáltalán mi az a smart tourism és miért fontos?


Miközben a ciprusi nagykövettel megtanuljuk, hogy lehetünk lelassult, tudatos és zöld utazók és vendégfogadók, nem felejtjük el megismerni Páfosz városának látnivalóit. Teplán Zsolt évekig élt és dolgozott búvár-és szörfoktatóként a szigeten. Ő mesél majd arról is, hogy milyen az ország kettéosztott fővárosában élni, mit érdemes a szigeten megnézni, milyen a ciprusi néplélek és mely ország turistái hogyan érzik magukat a szigeten?


Vendégeink lesznek: Homer A. Mavrommatis, a Ciprusi Köztársaság magyarországi nagykövete és Teplán Zsolt, szörf-és búvároktató, hosszú évekig lakott és dolgozott Cipruson.
Az est műsorvezetője Szederkényi Olga, szerkesztő.


Az Egy csésze Ciprus ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény, regisztrálni az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet.