EU i Sverige och Sverige i EU – hur fungerar det?

Tuesday 12 October 2021 19:00 20:30
2 rue Henri Barbusse, 13001 Marseille
6 Participants
Sweden
EU i Sverige och Sverige i EU – hur fungerar det?

EU i Sverige och Sverige i EU – hur fungerar det?

Våra EU-utbildningar tillsammans med Svenska Institutet för Europapolitiska Studier (SIEPS) har varit väldigt populära och därför är vi glada att kunna bjuda in till ytterligare en trestegsutbildning, denna gång på kvällstid. Har du inte haft möjlighet att delta vid tidigare tillfällen eller vill du fräscha upp dina kunskaper? Varmt välkommen! 

Den 12 oktober kl. 19.00-20.30 bjuder vi in till en kvällskurs om EU och Sverige. Utbildningen arrangeras i samarbete med SIEPS och hålls av Anna Wetter Ryde, forskare i juridik och Jakob Lewander, utredare i statsvetenskap. 

Medlemskapet i EU innebär att Sverige ingår i ett sammanlänkat system av beslutsprocesser på olika nivåer och det kan vara svårt att överblicka när i processen det går att påverka besluten, men också vem som ytterst ansvarar för besluten. Under denna kurs benas huvuddragen i EU:s beslutsprocesser ut och länkas ihop med den svenska beslutsordningen. Kursen tar också upp EU:s beslutsprocess och dess förhållande till den svenska beslutsprocessen, EU-domstolens roll och vad som driver den europeiska integrationen.

För att delta i denna utbildning är det bra att ha kunskaper om EU:s beslutsfattande. Behöver du fräscha upp dina kunskaper? Gå gärna grundkursen i EU-kunskap den 5 oktober. Här kan du anmäla dig. 

Deltagande är kostnadsfritt för dig som är medlem i Tillsammans i Europa och utbildningen hålls på Zoom. En möteslänk skickas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen den 12 oktober. Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta. 

Välkommen!